KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Archiwum 2019/2020

Dzień Edukacji Narodowej w naszym przedszkolu

„Dzieci rodzą się ze skrzydłami. Nauczyciele pomagają im je rozwinąć.” J.Korczak   W dniu 11. 10. 2019 r. w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach odbyła się akademia z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Uroczystość rozpoczęła Pani Dyrektor Halina Krakowiak, która przywitała wszystki...

Dzień Chłopaka

W dniu 30 września 2019 wszyscy chłopcy w naszym przedszkolu obchodzili swoje święto. Dziewczynki z tej okazji zaśpiewały kolegom „sto lat” oraz wręczyły im prezenty ufundowane przez Rodziców. Dzień ten upłynął nam w miłej i radosnej atmosferze....

Uroczyste Pasowanie na Przedszkolaka

Dnia 27.09.2019 r. w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach odbyło się  Pasowanie na przedszkolaka. Była to pierwsza wyjątkowa uroczystość w życiu dzieci, które we wrześniu   po raz pierwszy rozpoczęły swoją przygodę z przedszkolem. Zanim złożyły uroczystą przysięgę wykonały kilka zadań i obejrza...

Dzień Przedszkolaka w naszym przedszkolu

„Każdy przedszkolak dobrze wie, Że kiedy 20 września zbliża się, Od najmłodszego, aż po starszaka, Wszyscy świętują Dzień Przedszkolaka.” Dnia 20 września w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień  Przedszkolaka. Była to wspaniała okazja do świętowania. W...

Pogadanka na temat bezpieczeństwa w obszarze kolejowym

W dniu 20.09.2019 r. w naszym przedszkolu odbyła się prelekcja na temat bezpieczeństwa w obszarze kolejowym, którą  przeprowadzili funkcjonariusze  z Komendy  Regionalnej  Straży Ochrony Kolei w Łodzi. Celem jej było propagowanie zasad bezpieczeństwa oraz wartości i wzorców związanych ...

Wycieczka na skrzyżowanie

We wrześniu 2019 roku dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach uczyły się zasad bezpieczeństwa obowiązujących w przedszkolu oraz poznawały zasady ruchu drogowego. Każdy przedszkolak wie,jak ważne jest przestrzeganie zasad bezpieczeństwa. W związku z tym wybraliśmy się na wycieczkę na skrzyżowanie. Celem wyciec...