KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Z życia grupy

ZAMIERZENIA DYDAKTYCZNO-WYCHOWAWCZE
Tematyka na wrzesień

Tydzień I - To jestem ja
Tydzień II - Moja grupa
Tydzień III - Moja droga do przedszkola
Tydzień IV - Idzie jesień prze
z las, park

W przedszkolu super jest! (sł. Anna Bomba, muz. Miłosz Konarski)

Ref. To nie żadna tajemnica,
że przedszkole nas zachwyca.
Każde dziecko o tym wie.
że w przedszkolu super jest!

W naszym kochanym przedszkolu
Czujemy się bezpiecznie.
Bo tu wśród wielu przyjaciół
Jest po prostu bajecznie.

Ref. To nie żadna tajemnica…

W naszym kochanym przedszkolu
Zabawki nas witają,
A gdy nam czasem jest smutno,
Z półek się uśmiechają.

Ref. To nie żadna tajemnica…

W naszym kochanym przedszkolu
marzenia się spełniają.
Wszyscy są dobrzy i mili,
serduszka czułe mają

Wiersz pt. "Co nam niesie jesień?" Ewa Stadtmuller

Obrodziły pięknie
ogrody i pola.
Jak zbierać te skarby,
wie każdy przedszkolak.

Dojrzały pomidor
sam wpada do raczki,
a groszek narzeka
na zbyt ciasne strączki.

Ziemniaczek gotowy
dać nura do wora.
Kapuściane głowy
szepcą, że już pora.

Rumiane jabłuszko
do koszyka wpada.
Jak dobrze, że zimą
będzie co podjadać.

 

 

Międzynarodowy Dzień Kropki w naszej grupie.