KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Fotowydarzenia

Praca zdalna naszych przedszkolaków.

Nasza propozycja przesyłania zdjęć dzieci i ich prac z domowej aktywności spotkała się z dużym odezwem ze strony Rodziców. Systematycznie będziemy zamieszczać kolejne zdjęcia naszych przedszkolaków, które kreatywnie spędzają czas w domu w czasie zdalnego nauczania.

Przedszkolaki świętują Dzień Kobiet

8 marca to wyjątkowy dzień w roku. Wtedy swoje święto obchodzą wszystkie kobiety, zarówno te duże, jak i te małe. W tym szczególnym czasie wszyscy chłopcy w każdej grupie składali życzenia dziewczynkom i swoim paniom. Nie obyło się bez drobnych upominków i słodkiego poczęstunku.

Pieczemy pączki – kultywujemy polskie tradycje

Tłusty czwartek to w kalendarzu chrześcijańskim ostatni czwartek przed Wielkim postem tzw .”zapusty” . Ponieważ Tradycja spełnia ważną i pożyteczną rolę w rozwoju każdego dziecka w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach w sposób szczególny kultywujemy i pielęgnujemy polskie zwyczaje .

Walentynki 2020'

Dnia 14 lutego 2020 r. w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach dzieci świętowały Walentynki – dzień miłości i przyjaźni.

Wyjątkowa inicjatywa w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach.

W dniach 18.11.2019 r. - 04.12.2019 r. w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach odbyła się akcja zbierania zabawek. Teraz przyszedł czas na podsumowanie akcji.W czasie zbiórki udało się zebrać dużo - mimo że używanych - to dobrych i ładnych zabawek.

Bal Karnawałowy 2020

W sobotę 4 stycznia 2020 r. w Gminnym Domu Kultury w Gorzkowicach odbył się wielki bal karnawałowy dla naszych przedszkolaków. W ciekawych przebraniach przyszli wszyscy: grono pedagogiczne, rodzice i dzieci.

Udział dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach w projekcie fundacji „Wyciągamy Dzieci z Bramy-Integracja Pokoleń”.

Przedszkolaki z najstarszych grup wiekowych Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach wzięły udział w projekcie fundacji „Wyciągamy Dzieci z Bramy-Integracja Pokoleń”.

Jasełka Bożonarodzeniowe w Kościele Parafialnym w Gorzkowicach

Dnia 26 grudnia 2019 r. dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach przedstawiły Jasełka Bożonarodzeniowe w Kościele Parafialnym w Gorzkowicach.

Wizyta dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach w Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim.

W dniu 20 grudnia 2019 r., dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach  odwiedziły Pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim. Przedszkolaki przedstawiły historię narodzin Dzieciątka Jezus oprawioną przepięknymi  kolędami i pastorałkami.

Jasełka Bożonarodzeniowe

Świąteczna i zarazem bardzo rodzinna atmosfera zagościła w czwartek, 19 grudnia 2019 roku w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach, a to wszystko za sprawą wspaniałego przedstawienia bożonarodzeniowego, które ma już w tej placówce wieloletnią tradycję.