Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
25.09.2023 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g | -mandarynka 40g | zupa jarzynowa na (biodrówka b/k) pokrojona w kostkę 250g (1,2) pampuchy mięta z cytryną 200ml | bułka linga 50g (2) sałata 20g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) -jajko (4) |
26.09.2023 Wtorek | chleb domowy 50g (2) z cytryną 200ml | -banan 40g | zupa ogórkowa kotlet schabowy | serek danio 140g (3)
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
27.09.2023 Środa | bułka alpejka 50g (2) płatki kukurydziane na mleku 290ml (3)
| -jabłko 50g | zupa pomidorowa | muffinki 100g (2,3,4) jogurt actimel do picia 100g (3) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
28.09.2023 Czwartek | chleb razowy 50g (2)
| -gruszka 50g | zupa barszcz ukraiński | tosty z serem żółtym
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
29.09.2023 Piątek | chleb wiejski 50g (2) manna na mleku 290ml | -jabłko 60g | zupa krupnik z kaszy pęczak na udku 250ml (1,2) herbata owocowa | chałka z masłem i dżemem 120g (2,3,4) soczki 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
2.10.2023 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g (2) | - banan 50g | zupa grochówka
kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
3.10.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | zupa krem z pieczarek 250g (1,2)
| chleb pszenny 50g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
4.10.2023 Środa | bułka pszenna 50g, (2) | - nektarynka 40g | rosół drobiowy
| budyń malinowy 60g (2,3) biszkopty 40g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
5.10.2023 Czwartek | chleb razowy 50g (2) mleko 200ml (3) | - jabłko 60g | zupa kalafiorowa
herbata z cytryną 200ml | mus owocowy 120g batoniki zbożowe | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
6.10.2023 Piątek | chleb wiejski 50g (2) kluseczki na mleku 200ml (3) | - jabłko 60g | zupa kapuśniak 250g, (1,2) filet rybny 60g (4)
herbata malinowa 200ml | ciasto drożdżowe 60g (2,3,4) jogurt owocowy do picia 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy