Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
3.02.2025 Poniedziałek | chleb pszenny 50g z masłem 5g kurczak faszerowany 50g pomidor 20g płatki kukurydziane z mlekiem 290 ml (3) | - jabłko 50g | grochówka z ziemniakami na mięsku biodrówka b/k pokrojone w kostkę 250g (1) placki pszenne z jabłkiem 120g (2,3,4) galaretka do picia 200ml | bułka linga 50g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
4.02.2025 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - banan 50g | zupa meksykańska 250ml (1) | bułka maślana 60g (2,3,4)
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
5.02.2025 Środa | chleb pszenny 50g (2) herbata 200ml
| - pomarańcz 50g | ogórkowa z ziemniakami 250g | bułka pszenna 50g z masłem 5g pasztet 50g papryka 20g herbata 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
6.02.2025 Czwartek | bułka alpejka 50g (2)
| - jabłko 50g | zupa ziemniaczana 250g (1,2,4) | banan w cieście naleśnikowym 60g (2,3,4) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
7.02.2025 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - owoce suszone 60g (morela, żurawina, winogron) | żurek z jajkiem herbata owocowa 200ml | serek waniliowy danio 150g (3) biszkopciki 40g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
10.02.2025 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g (2) | (jabłko) 50g | fasolowa kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
11.02.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | krupnik kompot 200ml | bułka drożdżowa z makiem 120g (2,3,4) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
12.02.2025 Środa | chleb pszenny 50g (2) z masłem 5g indyk w ziołach 50g pomidor 20g manna na mleku 200ml | - banan 50g | barszcz czerwony z ziemniakami 250g (1) pierogi z mięsem 120g (2,3,4) surówka z białej kapusty 100g sok 200ml | tosty z masłem i szynką i serem 150g (3) herbata 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
13.02.2025 Czwartek | chleb razowy / pszenny 50g (2) herbata 200ml | - jabłko 50g | kalafiorowa sok 200ml | budyń malinowy 60g (3)| chrupki 40g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
14.02.2025 Piątek | bułka alpejka 50g z masłem 5g ogonówka 50g pomidor 20g kawa inka z mlekiem 200ml (3) | -jabłko 50g - lizak serduszko | pomidorowa z makaronem 250g (1) paluszki rybne 60g frytki 100g surówka z kapusty pekińskiej 100g herbata z cytryną 200ml | jogurt jogobella 150g (3) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy