Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
7.04.2025 Poniedziałek | chleb pszenny 50g z masłem 5g tatrzańska kiełbasa 50g pomidor 20g płatki miodowe z mlekiem 290 ml (3) | - jabłko 50g | ziemniaczana na mięsku biodrówka b/k pokrojone w kostkę 250g (1,2) kluski z serem i cukrem 120g (2,3,4) kisiel cytrynowy do picia 200ml | bułka linga 50g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
8.04.2025 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | krupnik z kaszy jęcz., 250ml (1,2) |
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
9.04.2025 Środa | chleb pszenny 50g (2)
| - banan 50g | zalewajka z kiełbasą 250g | galaretka owocowa 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
10.04.2025 Czwartek | bułka alpejka 50g (2)
| - pomarańcz 50g | rosół z kurczaka | tosty z serem i szynką 100g (3) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
11.04.2025 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 50g | kapuśniak 250g herbata owocowa 200ml | jabłecznik 60g (2,4) bawarka 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
14.04.2025 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g (2) | (jabłko) 50g | grochówka z soczewicy czerwonej mięta 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
15.03.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - banan 50g | zupa krem mix warzywa 250g (1) sok multiwitamina 200ml | serek danio waniliowy 150g (3) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
16.04.2025 Środa | chleb pszenny 50g (2) z masłem 5g jajko50g (4) sałata 20g szczypiorek rzodkiewka 20g (kiełki rzodkiewki) ogórek /pomidor kawa inka z mlekiem 200ml (3) | - mandarynka 50g | ogórkowa z ziemniakami 250g (1) pierogi z serem 120g kompot 200ml | bułka pszenna 50g z masłem 5g szynka 50g pomidor 20g herbata 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
17.04.2025 Czwartek | chleb pszenny 50g (2) płatki z mlekiem 200ml (3) | - jabłko 50g | pomidorowa sok 200ml | budyń malinowy 200g (3)| chrupki 40g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
18.04.2025 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g szynka extra 50g pomidor 20g mleko 200ml (3) | -jabłko 50g | żurek z jajkiem i kiełbasą 250g filet rybny 60g ziemniaki 100g surówka z kapusty kiszonej 100g herbata owocowa 200ml | mufinka 60g (2,3,4) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy