Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
26.05.2025 Poniedziałek | chleb pszenny 50g z masłem 5g szynka cygańska 50g pomidor 20g zacierka na mleku 290 ml (3) | arbuz / banan 50g | barszcz ukraiński na mięsku biodrówka b/k pokrojone w kostkę 250g (1) pampuchy z polewą jogurtową 120g (2,3,4) kisiel cytrynowy do picia 200ml | bułka linga 50g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
27.05.2025 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - truskawki 50g | zupa krem 250ml (1,2) |
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
28.05.2025 Środa | bułka alpejka 50g (2)
| - jabłko 50g | zupa ziemniaczana 250g | banan w cieście naleśnikowym z wiórkami kokosowymi 80g (2,3,4) herbata z cytryną 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
29.05.2025 Czwartek | chleb mieszany 50g (2)
| - jabłko 50g | ogórkowa z ryżem 250g (1,2,4) | ciasto sernik 60g (2,3,4) herbata 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
30.05.2025 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 50g | żurek z jajkiem i kiełbasą 250g herbata owocowa 200ml | deser monte 150g (3) mini herbatniki 20g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
19.05.2025 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g (2) | (jabłko) 50g | zupa jarzynowa na mięsku sok mohito 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
20.05.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - banan 50g | krupnik z kaszy 250g (1) kompot jagodowy 200ml | jogurt jogobella 150g (3) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
21.05.2025 Środa | bułka alpejka 50g (2) z masłem 5g schab pieczony 50g pomidor 20g kakao 200ml (3) | - arbuz 50g | zalewajka z kiełbasą 250g (1) spaghetti 120g (4) mięta z cytryną 200ml | mini omleciki z śmietaną
herbata 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
22.05.2025 Czwartek | chleb pszenny / razowy 50g (2) mleko 200ml (3) | - jabłko 50g | rosół sok 200ml | naleśniki z dżemem 120g (2,34) herbata 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
23.05.2025 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g ogonówka 50g pomidor 20g płatki z mlekiem 200ml (3) | -jabłko 50g | kapuśniak 250g kotlet rybny 60g ziemniaki 100g ogórek konserwowy 100g herbata owocowa 200ml | batonik 60g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy