Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
9.12.2024 Poniedziałek | chleb foremka50g (2) z masłem 5g polędwica po góralsku 50g pomidor 20g manna na mleku 200ml (3) | jabłko 50g | ogórkowa z ziemniakami 250g (na mięsku biodrówka b/k pokrojona w kostkę) placki pszenne z jabłkiem 120g (2,3,4) kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g z masłem 5g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
10.12.2024 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | zupa krem 250g (1,2) | batonik 100g
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
11.12.2024 Środa | bułka alpejka 50g (2) herbata z cytryną 200ml
| -mandarynka/jabłko 50g | zalewajka z kiełbasą 250g | słomka ptysiowa 50g (2) sok 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
12.12.2024 Czwartek | chleb pszenny 50g/chleb razowy (2)
| - banan 50g | rosół z makaronem 250g (1) | bułka 50g z masłem 5g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
13.12.2024 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 60g | żurek z jajkiem i kiełbasą 250ml (2) herbata owocowa 200ml | ciasteczka 60g (2,3,4) jogurt do picia 200g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
16.12.2024 Poniedziałek | chleb pszenno-zytni 50g (2) | - jabłko 50g | grochówka kisiel cytrynowy do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
17.12.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - pomarańcz 50g | barszcz czerwony kompot z suszonych owoców 200ml | rogaliki z marmoladą 60g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
18.12.2024 Środa | bułka alpejka 50g (2) z masłem 5g serek owocowy 50g herbata z cytryną 200ml | - banan 50g | pieczarkowa z makaronem 250g (1,2) kotlet schabowy w panierce 60g (4) ziemniaki 100g mizeria 100g kompot 200ml | tosty z serem i szynką 120g herbata z cytryną 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
19.12.2024 Czwartek | chleb razowy 50g (2) herbata 200ml | - pomarańcz 50g | ziemniaczana 250g (1,2) sok 200ml | banan w cieście naleśnikowym 60g (2,3,4) herbata 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
6.12.2024 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g polędwica drobiowa 50g pomidor 20g kluseczki na mleku 290ml (3) | -jabłko 50g | kapuśniak 250g (1) filet rybny 70g ziemniaki 100g surówka z selera 100g herbata owocowa 200ml | ciasto drożdżowe 60g (2,3,4) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy