Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
10.06.2024 Poniedziałek | chleb wiejski z foremki 50g (2) | - truskawki | zupa z soczewicy na mięsku biodrówka b/k pokrojona | bułka linga 50g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) -jajko (4) |
11.06.2024 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | -jabłko 50g | zupa marchewkowa kotlet mielony 60g (4) | jogurt jogobella 150g (3)
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
12.06.2024 Środa | bułka alpejka 50g (2) zacierka na mleku 290ml (3)
| -jabłko 50g | rosół | bułka drożdżowa z serem (2,3,4) herbata z cytryną 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
13.06.2024 Czwartek | chleb razowy 50g /bułka linga (2)
| - arbuz 50g | zupa ogórkowa | mini omleciki | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
14.06.2024 Piątek | chleb wiejski 50g (2) kakao 200ml (3) | -jabłko 60g | żurek z jajkiem i kiełbasą 250ml (1) herbata owocowa 200ml | batoniki z płatkami 100g soczki 150ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
17.06.2024 Poniedziałek | chleb foremka 50g (2) | - truskawki 50g | zupa jarzynowa kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
18.06.2023 Wtorek | bułka alpejka 50g (2) | - banan 50g | zupa krem z pomidorów kompot wieloowocowy 200ml | jogurt fantasia z płatkami 100g (3) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
19.06.2024 Środa | bułka pszenna 50g (2) z masłem 5g serek owocowy 50g (3) herbata z cytryną | -jabłko 50g | zupa ogórkowa z ziemniakami 250g (1) spaghetti 150g (2,4) kompot z świeżych jabłek 200ml | tosty z serem i szynką 80g (3) herbata z cytryną 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
20.06.2024 Czwartek | chleb pszenny 50g (2) kawa inka na mleku 200ml (3) | - arbuz 50g | kapuśniak 250g (1) woda z cytryną 200ml | bułeczki maślane 60g (2,3,4) jogurt truskawkowy 200ml (własnego wykonania) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
21.06.2024 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g ogonówka 50g pomidor 20g manna na mleku 290ml (3) | -arbuz 50g | pomidorowa z ryżem 250g (1) paluszki rybne 70g ziemniaki 100g ogórek kiszony 100g herbata z dzikiej róży 200ml | ciasto jabłecznik 60g (2,4) sok witaminka 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy