Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
22.04.2024 Poniedziałek | chleb wiejski z foremki 50g (2) | - arbuz - truskawki | zupa z soczewicy czerwonej na mięsku biodrówka b/k pokrojona | bułka linga 50g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) -jajko (4) |
23.04.2024 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | -jabłko 50g | krupnik kotlet schabowy | galaretka 200g
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
24.04.2024 Środa | bułka alpejka 50g (2) herbata 200ml
| -jabłko 50g | rosół z makaronem (1,2,4) | banan w cieście naleśnikowym 60g (2,3,4) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
25.04.2024 Czwartek | chleb razowy 50g (2)
| -banan 50g | zalewajka | bułka linga 50g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
26.04.2024 Piątek | chleb wiejski 50g (2) mann na mleku 290ml (3) | -jabłko 60g | kapuśniak 250ml (1) herbata owocowa 200ml | słomka ptysiowa 60g koktajl truskawkowy (własnego wykonania) 200ml (3) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
29.04.2024 Poniedziałek | chleb foremka 50g (2) | - jabłko50g | zupa ogórkowa kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
30.04.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - mandarynka 50g | jarzynowa z zacierką 250g (1,2) kompot jagodowy 200ml | chleb pszenny 50g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
1.05.2024 Środa | Święto Pracy | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) | |||
2.05.2024 Czwartek | chleb pszenny 50g (2) mleko 200ml | - jabłko 60g | zupa ziemniaczana 250g herbata owocowa 200ml | ciasteczka 50g herbata 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
3.05.2024 Piątek | Święto Konstytucji | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy