Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
29.09.2025 Poniedziałek | chleb pszenny 50g z masłem 5g szynkowa 50g pomidor 20g manna na mleku 250 ml (3) | - banan 50g | jarzynowa na mięsku biodrówka b/k pokrojone w kostkę 250g (1) placki z jabłkiem 120g (2,3,4) herbata owocowa 200ml | bułka linga 50g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
30.09.2025 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | zupa krem z pieczarek 250ml (1,2) |
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
1.10.2025 Środa | bułka alpejka 50g (2) | - jabłko 50g | rosół z makaronem 250g | mini rogaliki 60g (2,3,4) jogurt owocowy do picia 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
2.10.2025 Czwartek | chleb mieszany 50g (2) | - gruszka 50g | krupnik z ryżu 250g (1,2) | jogurt fantasia z płatkami 100g (3) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
3.10.2025 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 50g | żurek z jajkiem i kiełbasą 250g herbata owocowa 200ml | wafle ryżowe 100g soczek 100g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
6.10.2025 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g (2) | jabłko 50g | grochówka na mięsku kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
7.10.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - banan 50g | zupa krem z dyni 250g (1) kompot wieloowocowy 200ml | ciasteczka zbożowe jagodowe/brzoskwiniowe 40g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
8.10.2025 Środa | bułka alpejka 50g (2) z masłem 5g szynka 50g sałata 20g mleko 200ml (3) | - pomarańcz 50g | zalewajka z kiełbasą 250g (1) pyzy z mięsem 100g | banan w cieście naleśnikowym 60g (2,3,4)
herbata 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
9.10.2025 Czwartek | chleb pszenny / razowy 50g (2)
herbata 200ml | - gruszka 50g | koperkowa z zacierką 250g (1,2,4) sok 200ml | jogurt naturalny 100g (3) musli 40g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
10.10.2025 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g kurczak faszerowany 50g pomidor 20g kakao 200ml (3) | -jabłko 50g | szczawiowa z jajkiem 250g filet rybny 60g ziemniaki 100g surówka z kapusty kiszonej 100g herbata owocowa 200ml | chałka z masłem | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy