Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
1.09.2025 Poniedziałek | chleb pszenny 50g z masłem 5g ogonówka 50g pomidor 20g kakao 200 ml (3) | ------------- | fasolowa z ziemniakami na mięsku biodrówka b/k pokrojone w kostkę 250g (1) placki pszenne z jabłkiem 120g (2,3,4) herbata owocowa 200ml | bułka linga 50g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
2.09.2025 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | krupnik z kaszy jęcz., 250ml (1,2) |
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
3.09.2025 Środa | bułka alpejka 50g (2) | - banan 50g | pomidorowa | jogurt jogobella z owocami 150g (3) herbatniki | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
4.09.2025 Czwartek | chleb mieszany 50g (2) | - arbuz 50g | ogórkowa z ziemniakami 250g (1,2) | tosty z szynką herbata 200ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
5.09.2025 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 50g | kapuśniak 250g herbata owocowa 200ml | bułka drożdżowa z serem 150g (2,3,4) woda smakowa Kubuś 200g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
8.09.2025 Poniedziałek | chleb pszenno-żytni 50g (2) | jabłko 50g | barszcz ukraiński na mięsku kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
9.09.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - banan 50g | zupa krem z pomidorów 250g (1) kompot wieloowocowy 200ml | galaretka owocowa 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
10.09.2025 Środa | bułka alpejka 50g (2) z masłem 5g schab pieczony 50g pomidor 20g kakao 200ml (3) | - arbuz 50g | rosół z makaronem 250g (1) udko gotowane 60g ziemniaki 100g buraczki z jabłkiem 100g mięta z cytryną 200ml | banan w cieście naleśnikowym 60g (2,3,4)
herbata 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
11.09.2025 Czwartek | chleb pszenny / razowy 50g (2) herbata 200ml | - arbuz 50g | zalewajka z kiełbasą 250g (1,2,4) sok 200ml | mus jabłkowy 100g biszkopty 40g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
12.06.2025 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g szynka 50g pomidor 20g kakao 200ml (3) | -jabłko 50g | kalafiorowa z zacierką 250g paluszki rybne 60g ziemniaki 100g marchewka z jabłkiem 100g herbata owocowa 200ml | ciasto drożdżowe 60g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy