Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
11.11.2024 Poniedziałek | Święto | ||||
12.11.2024 Wtorek | chleb pszenny 50g (2) | - jabłko 40g | brokułowa z ziemniakami pampuchy z jogurtem na słodko | bułka linga 50g
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
13.11.2024 Środa | bułka pszenna 50g (2) herbata z cytryną 200ml
| -jabłko 50g | jarzynowa z zacierką 250g | deser monte 150g (3) chrupki kukurydziane 40g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
14.11.2024 Czwartek | chleb pszenny 50g (2)
| - jabłko / mandarynka 50g | ogórkowa z ziemniakami | banan w cieście naleśnikowym 60g (2,3,4) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
15.11.2024 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 60g | pomidorowa mięta z cytryną 200ml | bułka drożdżowa z serem 150g (2,3,4) woda do picia 200g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
18.11.2024 Poniedziałek | chleb pszenno-zytni 50g (2) | - jabłko 50g | grochówka kisiel do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
19.11.2023 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | - jabłko 50g | krupnik z kaszy pęczak 250g (1,2) kompot jagodowy 200ml | galaretka z owocami 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
20.11.2024 Środa | chleb pszenny 50g (2) z masłem 5g szynka wiejska 50g sałata 20g ogórek 20g kakao 200ml (3) | - banan 50g | rosół z makaronem 250g (1,2) udko gotowane 60g ziemniaki 100g marchewka z jabłkiem 100g kompot 200ml | jabłko pieczone 200g jogurt owocowy 150g (3) | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
21.11.2024 Czwartek | bułka alpejka 50g (2) herbata 200ml | - mandarynka 50g | kalafiorowa sok 200ml | chałka z dżemem 60g (2,3,4) koktajl owocowy 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
22.11.2024 Piątek | chleb wiejski 50g z masłem 5g klops pieczony 50g pomidor 20g płatki czekoladowe na mleku na mleku 290ml (3) | -jabłko 50g | żurek z jajkiem i kiełbasą 250g (1) filet rybny 70g ziemniaki 100g kapusta kiszona 100g herbata owocowa 200ml | batoniki 100g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy