Jadłospis
Data | Śniadanie | Witaminka | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
11.03.2024 Poniedziałek | chleb wiejski z foremki 50g | -jabłko 50g | barszcz ukraiński mięta do 200ml | bułka linga 50g (2) bawarka 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) -jajko (4) |
12.03.2024 Wtorek | bułka pszenna 50g (2) | -banan 50g | zupa pomidorowa kotlet mielony 60g (4) | chałka
| -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
13.03.2024 Środa | bułka alpejka 50g (2) płatki na mleku 290ml (3)
| -mandarynka50g | rosół z makaronem (1,2,4) | serek danio 140g (3) | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
14.03.2024 Czwartek | chleb pszenny 50g (2)
| -pomarańcz 50g | zupa ogórkowa | mus jabłkowy własnego wykonania 100g | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
15.03.2024 Piątek | chleb wiejski 50g (2) kaszka jaglana na mleku 290ml (3) | -jabłko 60g | kapuśniak 250ml (1) sok 200ml | biszkopty 40g kisiel 100ml | -seler (1) -gluten (2) -mleko (3) -jajko (4) |
18.03.2024 Poniedziałek | chleb foremka 50g (2) | - jabłko50g | zupa grochówka galaretka do picia 200ml | bułka linga 50g (2) | -seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4 ) |
19.03.2023 Wtorek | chleb wiejski 50g (2) | - mandarynka 50g | krupnik z ryżu 250g (1,2) kompot jagodowy 200ml | bułka drożdżowa | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
20.03.2024 Środa | bułka pszenna 50g, (2) | - mandarynka 40g | barszcz czerwony mięta 200ml | gofry z bitą śmietaną i owocami (2,3,4) soczki 200ml | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
21.03.2024 Czwartek | bułka alpejka 50g (2) herbata 200ml | - jabłko 60g | zupa ziemniaczana 250g woda do picia 200ml | deser monte 150g (3) chrupki 50g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
22.03.2024 Piątek | chleb wiejski 50g (2) | - jabłko 60g | koperkowa z zacierką 250g, (1,2) burger rybny z miruny 60g (4)
herbata owocowa 200ml | jabłko pieczone 200g | - seler (1) - gluten (2) - mleko (3) - jajko (4) |
Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy