Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DataŚniadanieWitaminkaObiadPodwieczorekAlergeny
7.04.2025 
Poniedziałek
chleb pszenny 50g
z masłem 5g
tatrzańska kiełbasa 50g
pomidor 20g
płatki miodowe z mlekiem 290 ml (3)
- jabłko 50gziemniaczana na mięsku biodrówka
b/k pokrojone w kostkę 250g  (1,2)
kluski z serem i cukrem 120g (2,3,4)
kisiel cytrynowy do picia   200ml

bułka linga 50g
z masłem 5g
pasztet 50g
papryka 20g
herbata



-seler (1)
-gluten (2)
-mleko (3)
-jajko (4)
8.04.2025
Wtorek

bułka pszenna 50g (2)
z masłem 5g, 
serek owocowy 50g (3)
herbata  200ml

- jabłko 50g

krupnik z kaszy jęcz.,  250ml (1,2)

kotlet mielony 60g (4)
ziemniaki 100g (4)
mizeria 100g

 
mięta z cytryną  200ml


soczki jabłkowe 150ml
biszkopty 40g

 

-seler (1)
-gluten (2)
-mleko (3)
-jajko (4)
9.04.2025
Środa

chleb pszenny 50g (2)
z masłem 5g, 
jajko gotowane 50g 
rzodkiewka 20g
kakao 200ml

 

- banan  50g

zalewajka z kiełbasą   250g

risotto 150g

multiwitamina  200ml

galaretka owocowa 200ml-seler (1)
-gluten (2)
-mleko (3)
-jajko (4)
10.04.2025
Czwartek

bułka alpejka 50g (2)
z masłem 5g
ser żółty 50g
papryka mix 20g


herbata 200ml

 

- pomarańcz 50g

rosół z kurczaka
z makaronem 250g  (1,2,4)
kurczak gotowany 60g
ziemniaki 100g
marchewka z jabłkiem 100g

kompot  200ml

tosty z serem i szynką 100g (3)
herbata z cytryną 200ml

-seler (1)
-gluten (2)
-mleko (3)
-jajko (4)
11.04.2025
Piątek

chleb wiejski 50g (2)
z masłem 5g, 
szynkowa 50g
pomidor malinowy 20g
manna na mleku 200ml (3)

- jabłko 50g

kapuśniak 250g

filet rybny z miruny b/s 60g  (4)
ziemniaki 50g
surówka z ogórka kiszonego 100g

herbata owocowa  200ml

jabłecznik 60g (2,4)
bawarka 200ml
-seler (1)
-gluten (2)
-mleko (3)
-jajko (4)
14.04.2025
Poniedziałek

chleb pszenno-żytni  50g (2)
z masłem 5g,
zawijaniec drobiowy 50g,
ogórek zielony 20g,
kakao 200ml (3)

(jabłko)  50g

grochówka z soczewicy czerwonej
z ziemniakami na mięsku
(biodrówka b/k) 250g, (1,2)

placki z jabłkiem 120g (2,3,4)

mięta  200ml

bułka linga 50g (2)
z masłem 5g,
kabanosy  40g
pomidorki koktajlowe 20g

herbata 200ml

-seler (1)
- gluten (2)
- mleko (3)
- jajko (4 )
15.03.2023
Wtorek

bułka pszenna 50g (2)
z masłem 5g,

ser żółty 50g
dżem 20g

herbata z cytryną 200ml

- banan 50g

zupa krem mix warzywa 250g (1)
groszek ptysiowy 20g

kotlet schabowy 60g (4)
ziemniaki 100g
mizeria 100g

sok multiwitamina 200ml

serek danio waniliowy 150g (3)
ciasteczka 40g

- seler (1)
- gluten (2)
- mleko (3)
- jajko (4)
 16.04.2025
Środa
chleb pszenny  50g (2)
z masłem 5g
jajko50g (4)
sałata 20g szczypiorek
rzodkiewka 20g (kiełki rzodkiewki)
ogórek /pomidor
kawa inka z mlekiem 200ml (3)

- mandarynka 50gogórkowa 
z ziemniakami 250g (1)
pierogi z serem 120g

kompot 200ml
bułka pszenna 50g z masłem 5g
szynka 50g
pomidor 20g
herbata 200g
- seler (1)
- gluten (2)
- mleko (3)
- jajko (4)
 17.04.2025
Czwartek

chleb  pszenny 50g (2)
z masłem5g,
ogonówka 50g
pomidor 20g
ogórek 20g

płatki z mlekiem 200ml   (3)

- jabłko 50g

pomidorowa
z makaronem 250g  (1,2,4)

udko gotowane 60g
ziemniaki 100g
surówka z kapusty pekińskiej 100g

sok 200ml

budyń malinowy 200g (3)|
chrupki 40g
- seler (1)
- gluten (2)
- mleko (3)
- jajko (4)
 18.04.2025
Piątek
chleb wiejski 50g
z masłem 5g
szynka extra 50g
pomidor 20g
mleko 200ml (3)
-jabłko 50g

żurek z jajkiem i kiełbasą 250g
filet rybny 60g
ziemniaki 100g
surówka z kapusty kiszonej 100g
herbata owocowa 200ml

mufinka 60g (2,3,4)
actimel 100ml

- seler (1)
- gluten (2)
- mleko (3)
- jajko (4)

Alergeny:
Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać wymienione niżej alergeny:zboża zawierające gluten,skorupiaki i produkty pochodne,jaja i produkty pochodne,ryby i produkty pochodne,orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,soja i produkty pochodne,mleko i produkty pochodne,orzechy,seler i produkty pochodne,gorczyca i produkty pochodne,nasiona sezamu i produkty pochodne,łubin i produkty pochodne,mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie,przyprawa prymat (linia szkolna) do zup i sosów, liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,lubczyk,czosnek granulowany,cynamon,cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy