KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia dodatkowe

Przedszkole umożliwia bezpłatne korzystanie ze świadczeń w ramach podstawy programowej i zakresie przekraczającym realizację podstawy programowej wychowania przedszkolnego w szczególności:
  • religia
  • logopedia
  • gimnastyka korekcyjno-kompensacyjna
  • zajęcia umuzykalniające
  • j.angielski
​ Religia

Zajęcia z religii organizowane są dwa razy w tygodniu w grupie dzieci 5 i 6 -letnich po 30 minut.
Nauczyciel prowadzący: ks. Dawid Kowalewski

Język angielski

Zajęcia prowadzone są dwa razy w tygodniu po 30 minut w grupie dzieci 5 i 6-letnich oraz dwa razy w tygodniu po 15-20 minut w grupie dzieci 3 i 4 -letnich.
Nauczyciel prowadzący: mgr Alicja Woźniakiewicz

Rytmika

Zajęcia organizowane są jeden raz tygodniu w grupie dzieci 5 i 6 letnich po 30 minut, jeden raz w tygodniu po 15 -20 minut w grupie dzieci 3 i 4 -letnich.
Osoba prowadząca: mgr Renata Ziemba

Logopedia

Ćwiczenia logopedyczne odbywają się dla dzieci z deficytami kompetencji i zaburzeniami sprawności językowych. W zajęciach uczestniczą dzieci zakwalifikowane do pomocy logopedycznej. Zajęcia z dzieckiem trwają 45 minut.
Nauczyciel prowadzący: logopeda mgr Aleksandra Magiera-Janczura.
Zajęcia odbywają się w poniedziałek w godz. 11.30-14.30 i środę w godz. 11.00-14.00.
Nauczyciel prowadzący: logopeda mgr Dorota Cukiernik.
Zajęcia odbywają się w środę w godz. 8.50-11.50 i czwartek w godz. 8.50-12.50

Zajęcia rewalidacyjne

Zajęcia organizowane dla dzieci z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego w wymiarze 2 godzin tygodniowo dla dziecka.
Nauczyciel prowadzący: mgr Anna Chojka

Zajęcia z gimnastyki korekcyjno-kompensacyjnej

Zajęcia organizowane są 1 razy w tygodniu po 45 minut. 
Nauczyciel prowadzący: Emilia Korycińska

Zajęcia z terapii pedagogicznej

Zajęcia organizowane są 1 razy w tygodniu po 45 minut dla dzieci z zaburzeniami i odchyleniami rozwojowymi mających problemy w funkcjonowaniu w przedszkolu oraz
z aktywnym i pełnym uczestnictwem w życiu przedszkola.
Nauczyciel prowadzący: Emilia Nowak