KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

CZAS PRACY PRZEDSZKOLA - 6:00 - 16:30
PRZERWA WAKACYJNA: 1.VIII - 31.VIII (dyżury wakacyjne w miesiącu lipcu)
KARTY ZGŁOSZENIA DZIECKA DO PRZEDSZKOLA MOŻNA POBRAĆ W PRZEDSZKOLU LUB ZE STRONY ( w zakładce REKRUTACJA)

Cele i zadania przedszkola określa statut przedszkola.
Wychowanie przedszkolne wspomaga rozwój i wczesną edukację dzieci od 3-go roku życia do rozpoczęcia nauki w szkole. Uczenie się dzieci odbywa się w różnych sytuacjach i okolicznościach. Nauczyciel tworzy sytuacje edukacyjne poprzez organizowanie środowiska wychowawczego nauczającego przez dostarczania treści oraz stosowanie różnych metod i form pracy z dziećmi w ramach określonych obszarów rozwoju osobowości.
Naszym nadrzędnym celem jest wspomaganie dziecka w jego całościowym rozwoju tak, aby było przygotowane na miarę swych możliwości do życia w zgodzie z otoczeniem oraz samym sobą. Cel ten może być osiągnięty we współpracy ze środowiskiem lokalnym, a w szczególności z rodzicami, których chcemy wspomóc wiedzą i umiejętnościami.

W tym roku szkolnym kalendarz uroczystości przewiduje:
Dzień Przedszkolaka
Pasowanie na przedszkolaka
Światowy Dzień Ziemi
Andrzejki
Spotkanie z Mikołajem
Świąteczne kolędowanie - Jasełka Bożonarodzeniowe w przedszkolu oraz w Kościele Parafialnym w Gorzkowicach
Uroczystość Dnia Babci i Dziadka
Bal karnawałowy dla dzieci
Dzień Marchewki
Dzień Kulinarny
Dzień Flagi
Parada kwiatów majowych
Piknik rodzinny w przedszkolu z okazji Dnia Mamy i Taty oraz Dnia Dziecka

Ponadto organizujemy:
- spacery i wycieczki
- wyjazdy do teatru
- udział w comiesięcznych koncertach artystów Łódzkiej Filharmonii