KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Mamy i Taty

„Kocham Mamę! Kocham Tatę!
Bo są dla mnie całym światem
I kochają mnie nad życie…
I powiedzieć mogę Wam
Że rodziców super mam”

 Dzień Mamy i Taty - bez niego kalendarz uroczystości w przedszkolu byłby niepełny. To święto najbardziej wzruszające a jednocześnie pełne miłości i podziwu dla najukochańszej dla każdego dziecka osoby. Mama – to jedno słowo a ileż kryje w sobie treści. Z nim związane są zawsze najpiękniejsze, niczym niezmącone wspomnienia z dzieciństwa: nasze pierwsze troski, radości, marzenia. Każdy z nas chowa w sercu wdzięczność za to, że mama dała mu największy skarb – życie. Wdzięczność tę wyrażamy w różny sposób: poprzez miłość, codzienny szacunek, pamięć. Mama jest bardzo ważna, ale na drogach życia razem z nią towarzyszy dzieciom przyjaciel – tata. On również jest bardzo kochany przez swoje pociechy i robi wszystko, aby ich życie przebiegało w zdrowiu, radości i szczęściu.
Tata – dziecko-, dziecko - tata relacje niezwykle ważne. Tata jest ważny zarówno dla syna, bo dzięki tej relacji chłopiec uczy się być mężczyzną. Tata jest też niezwykle ważny dla córki, bo to jego uznanie dla jej kobiecości pozwala jej w dorosłym życiu czuć się pewnie    i wyjątkowo. Tata to pierwszy bohater syna  i pierwsza miłość córki.
Dlatego ten jeden dzień w roku, w szczególny sposób, poświęcony jest wszystkim Rodzicom – tym młodym i uśmiechniętym, tym ze srebrnymi nitkami w koku i tym przygarbionym od codziennych kłopotów. Bo przecież każda Matka każdy Ojciec w szczęściu i nieszczęściu, radości i smutku stoją przy swoich dzieciach wszystko gotowi przebaczyć, zawsze jednakowo dobrzy, kochający i pragnący by Ich dzieci byli dobrymi ludźmi.
Radości życia rodzinnego są najpiękniejsze na świecie, a radość jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci jest najświętsze.

Przyjmijcie Kochani Rodzice od wszystkich przedszkolaków życzenia, wyrażone  wierszem i piosenką. Mamy nadzieję, że przez te kilka chwil zapomnicie o kłopotach dnia codziennego, wzruszycie się, a może i rozweselicie.
Zapraszamy do wysłuchania piosenki „Cudownych rodziców mam” w wykonaniu Oliwii Szmidt z grupy Motylki oraz występów dzieci z poszczególnych oddziałów przedszkolnych.