KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Spartakiada

W zdrowym ciele zdrowy duch! Pod takim hasłem świętowaliśmy Dzień Sportu w naszym przedszkolu. Wszystkie dzieci z zapałem uczestniczyły w zabawach i zawodach. Ćwiczyły zwinność, rzucanie do celu, a przede wszystkim współpracę w zespole. Rywalizacji sportowej towarzyszył głośny doping i świetna zabawa. Głównymi celami było: propagowanie zdrowego stylu życia poprzez aktywne spędzanie czasu, rozwijanie sprawności fizycznej i odporności psychicznej dzieci; tworzenie atmosfery współpracy i współdziałania w zespole; poznawanie i przestrzeganie zasad zdrowej rywalizacji sportowej; rozwijanie odporności emocjonalnej w sytuacjach
porażki lub zwycięstwa.
 
 
Niespodzianką dla przedszkolaków z okazji Dnia Dziecka był popcorn ufundowany przez  - Stację Paliw „TOM” Tomasz Kaźmierski.  Serdecznie dziękujemy sponsorowi, panu Tomaszowi Kaźmierskiemu.