KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Walentynki 2021'

„Kocham Cię bardzo i nie skrycie,
kocham Cię mocno, na całe życie,
kocham nie tylko w walentynki,
bo jesteś częścią mojej rodzinki.”

    
 Walentynki to święto nie tylko zakochanych – to dzień radości, życzliwości, miłości, szacunku i przyjaźni. Miłość w dniu św. Walentego mogą wyznać sobie nie tylko zakochane pary, ale również rodzice dzieciom, dzieci rodzicom, dziadkom, rodzeństwu czy przyjaciołom.  
     Walentynki to doskonała okazja, by powiedzieć naszym bliskim jak bardzo ich kochamy. W codziennym nadmiarze obowiązków zdarza nam się zapominać o zwykłym  zwrocie „Kocham Cię”. 
Zatrzymajmy się na chwilę i skupmy na uczuciach wobec najukochańszych osób. Wyrażajmy to, co czujemy i uczmy dziecko miłości, wytłumaczmy mu jak ważne miejsce zajmuje ono w naszym życiu.
     Ten szczególny dzień dla dzieci z naszego przedszkola stał się świetną okazją do wspólnej zabawy i pokazania jak dobrze i wesoło jest nam razem. Przedszkolaki dowiedziały się, że Walentynki to nie tylko serduszka. Tym, co naprawdę się liczy, jest życzliwość, sympatia i szacunek okazany drugiemu człowiekowi. Dzieci brały udział w konkursach, zabawach tanecznych, grach, rozwiązywały zagadki. Działała również  Poczta Walentynkowa. Przez cały dzień przedszkolaki mogły wrzucać do specjalnej skrzynki kartki dla swoich kolegów i koleżanek. Wszystkie życzenia zostały dostarczone do odbiorców. Dzień ten minął nam w  radosnej atmosferze i z pewnością można zaliczyć do udanego.