KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach w Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim.

Jak powszechnie wiadomo, Święta Bożego Narodzenia są najbardziej radosnymi i ciepłymi świętami, pozwalającymi poczuć serdeczność i miłość wszystkich wokół. Wszyscy zarówno dzieci jak i dorośli z niecierpliwością oczekują nadejścia świąt. W dniu 20 grudnia 2019 r., dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach  odwiedziły Pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim. Przedszkolaki przedstawiły historię narodzin Dzieciątka Jezus oprawioną przepięknymi  kolędami i pastorałkami. Dzieci z dużym zaangażowaniem odgrywały swoje role i przeżywały atmosferę świąt Bożego Narodzenia. Występ artystyczny przedszkolaków dostarczył mieszkańcom DPS wiele radości i zachwytu. Dla przedszkolaków to niezwykłe przeżycie i niezapomniane chwile, tym bardziej, że wywołuje uśmiech na ustach chorych, starszych ludzi. To prawdziwa lekcja wychowania, która uczy szacunku i życzliwości dla drugiego człowieka bez względu na jego wiek i stan zdrowia. Na koniec wizyty dzieci przekazały na ręce pani Beaty Błaszczyk - Instruktor terapii zajęciowej własnoręcznie wykonaną kartkę z życzeniami spełnienia marzeń i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym 2020 roku. Dziękujemy za wspólnie spędzone chwile w ciepłej i życzliwej atmosferze.