KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2020/2021

Uroczyste zakończenie roku szkolnego w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicachh

„Chociaż słońce jasno świeci,Trochę smutne są dziś dzieci.Bo koniec roku, przedszkola mija czas,Teraz wakacje czekają nas”W dniu 25 czerwca 2021r. w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach odbyła się  uroczystość zakończenia roku przedszkolnego oraz pożegnania starszaków.

Dzień Dziecka w naszym przedszkolu

Międzynarodowy Dzień Dziecka to najbardziej wesoły i piękny dzień dla wszystkich dzieci na całym świecie i taki też był i dla naszych przedszkolaków. Tegoroczne obchody Dnia Dziecka w Przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach odbyły się zgodnie z kalendarzem 1 czerwca.

Dzień Mamy i Taty

„Kocham Mamę! Kocham Tatę!Bo są dla mnie całym światemI kochają mnie nad życie…I powiedzieć mogę WamŻe rodziców super mam” Dzień Mamy i Taty – bez niego kalendarz uroczystości w przedszkolu byłby niepełny. To święto najbardziej wzruszające a jednocześnie pełne miłości.

Rozstrzygnięcie I etapu konkursu plastycznego „Chronię przyrodę”

Dnia 21 .05. 2021 r. w przedszkolu Samorządowym w Gorzkowicach odbyło się rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Chronię przyrodę” dzieci od 3-6 lat. Celem konkursu było: propagowanie wiedzy o tematyce ekologicznej, rozwijanie i doskonalenie możliwości twórczych dzieci oraz rozwijanie sprawności manualnych.

Realizacja projektu edukacyjnego "Dzieciaki Mleczaki"

Od lutego do maja 2021 w Przedszkolu Samorządowym realizowany był projekt edukacyjny "Dzieciaki Mleczaki”. Program ten powstał z Inicjatywy Polskiej Izby Mleka i skierowany jest do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

XXV Jubileuszowy Festiwal Piosenki dla Przedszkolaka rozstrzygnięty!

W roku szkolnym 2020/2021 XXV Jubileuszowy Festiwal Piosenki dla Przedszkolaka p.t. „Chodź, opowiem Ci bajeczkę” odbył się w formie on-line.Nasze przedszkole reprezentowali:- Nikola Czerwiec- Maja Włodarczyk

Dzień Flagi

02.05.2021
Dzień Flagi

Dzień Flagi

02.05.2021

„Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie. A na tej fladze biel jest i czerwień.Czerwień to miłość, biel serce czyste,piękne są nasze barwy ojczyste”. Początek maja to tradycyjnie okres uroczystości upamiętniających najważniejsze wydarzenia i symbole, które zapisały się w historii Państwa Polskiego.

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego "Wiosna wokół nas".

Choć za oknami aura nie przypomina jeszcze tej prawdziwej wiosennej pogody, to w naszym przedszkolu zrobiło się już bardzo wiosennie. Wszyscy z utęsknieniem oczekujemy na przyjście wiosny. Zatęskniły też za nią dzieci z Przedszkola Samorządowego w Gorzkowicach.

Powitanie Wiosny

„Marzanno, Marzanno ty zimowa panno,do wody cię wrzucamy, bo Zimę żegnamy”.Przyjście nowej pory roku – wiosny jest doskonałą okazją do tego, by uzmysłowić dzieciom, jak wielkie bogactwo niesie ze sobą budząca się do życia przyroda.

Dzień Matematyki

Matematyka otacza nas wszędzie i mamy z nią do czynienia w niemal każdym aspekcie naszego życia. Jako królowa nauk ma swoje święto, które przypada na dzień 12 marca. Przedszkole Samorządowe aktywnie włączyło się w obchody Dnia Matematyki.